Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo imunitet Jerolimovu

Time je dalo odobrenje za nastavak kaznenog postupka kojeg protiv njega vodi Općinski sud u Zadru.
jerolimov-nasip-2

Većernji list, 09.01.2014.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je skinulo imunitet HDZ-ovom saborskom zastupniku Anti Jerolimovu te time dalo odobrenje za nastavak kaznenog postupka kojeg protiv njega vodi Općinski sud u Zadru. Odluku mora potvrditi i Sabor na prvoj sljedećoj sjednici. Jerolimova se kao načelnika općine Preko tereti za protuzakonito nasipanje obale, odnosno za ilegalne građevinske radove u zaštićenom obalnom području u Sutomišćici na Ugljanu.

Predsjednica MIP-a Gordana Sobol objasnila je da je postupak protiv Jerolimova zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv okoliša, odnosno protupravnu gradnju počeo u veljači prošle godine, no krajem rujna on je kao zamjena Božidaru Kalmeti postao saborski zastupnik pa mu je za nastavak postupka potrebno skinuti saborski imunitet.

- Kolega Jerolimov i sam želi da mu se imunitet skine i da se konačno ta trakavica riješi. Riječ je o sanaciji male seoske rivice iz 2007. godine, a sad ga se za to tereti zbog tužbe oporbenog zastupnika iz 2011. godine. Naravno da se kolega Jerolimov ne osjeća krivim – komentirala je potpredsjednica MIP-a, HDZ-ova Đurđica Sumrak, na što su joj SDP-ove Vesna Fabijančić Križanić i Gordana Sobol rekle da nije na MIP-u da utvrđuje krivnju zastupnika već samo da donesu odluku o tome daju li odobrenje za nastavak postupka ili ne.

Ante Jerolimov rekao je da će i sam na prvoj sljedećoj sjednici Sabora glasati da mu se skine imunitet da se konačno ovaj postupak završi i da, dodaje, dokaže da je nedužan.

- Da nije tužno, bilo bi smiješno. Tereti se općinu Preko, odnosno mene kao načelnika, što smo potpisali ugovor s izvođačem, i što nismo imali građevinsku dozvolu za dio poravnavanja, odnosno sanacije već postojeće rivice – kaže nam Jerolimov te dodaje da je Mjesni odbor Sutomišćice donio odluku o sanaciji rive, nakon čega je Poglavarstvo Općine Preko također donijelo tu odluku i raspisalo javni natječaj na kojem je izabran najpovoljniji izvođač radova.

- Sklopili smo ugovor u kojem stoji da izvođač ne može započeti s radovima dok ne nabavi sve potrebne dozvole, ako ikakve dozvole trebaju. Mislili smo svi da je riječ o sanaciji i da ne trebaju nikakve dozvole, no ispalo je da nam je trebala građevinska dozvola – objašnjava Jerolimov koji želi da se što prije završi ovaj postupak kako bi dokazao, kako kaže, da nije nikakav kriminalac.

Piše: Tea Romić,  Foto: Patik Macek

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezno popuniti označena polja *

*

*