HDZ: umjesto Kalmete u Sabor će Jerolimov

U HDZ-u kažu da je Kalmeta podržavao ideju da ga u Saboru zamijeni Ana Lovrin, članica Predsjedništva stranke, ali da je Županijski odbor inzistirao na Jerolimovu
Kalmeta - Jerolimov

Slobodna dalmacija, 19.07.2013.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta najesen namjerava u mirovanje staviti zastupnički mandat u Saboru, a iako je iz HDZ-a ranije najavljivano da će ga u zastupničkim klupama zamijeniti Ana Lovrin, Predsjedništvo stranke potvrdilo je jučer odluku zadarskog Županijskog odbora HDZ-a pa će umjesto Kalmete u Sabor Ante Jerolimov.

U HDZ-u kažu da je Kalmeta podržavao ideju da ga u Saboru zamijeni Ana Lovrin, članica Predsjedništva stranke, ali da je Županijski odbor inzistirao na Jerolimovu, procjenjujući da je to bolji izbor za budućnost stranke. Ističu da je Jerolimov već u trećem mandatu načelnik općine Preko, koja slovi kao sredina sklona ljevici.

Sama Ana Lovrin nije željela tumačiti odluku stranačkih tijela. “Županijski odbor i Predsjedništvo HDZ-a donijeli su odluku i ja je ne želim dodatno komentirati”, rekla je Lovrin Hini.

Ana Lovrin u Saboru je bila do lipnja, kada je zastupnički mandat ponovno aktivirao bivši ličko-senjski župan Milan Jurković, kojemu je Lovrin bila zamjenica.

Piše: preneseno HINA

Komentari:

 1. Mirkec zna
  29.07.2013 u 23:18

  Zamisli, Kalmeta je predložio Lovrin, a županijski odbor Jerolimova. Po ovome ispada da u HDZ-u vlada demokracija i da članovi slobodno izražavaju svoje mišljenje. Koga vi farbate, možda Karamarka ili javnost ?

  Još veća glupost je da je Općina Preko sklona ljevici. Kad je to bilo, možda u Jugoslaviji. U Općini Preko nema ni ljevice ni desnice već grupe interesno povezanih ljudi bez ikakve ideologije.

 2. Jerolimov vs. Lovrin
  30.07.2013 u 11:52

  Jasno je zašto se Kalmeta povlači, ali nije zašto gura Jerolimova. Jerolimov se predstavlja kao diplomirani ekonomista, a ni sam ne zna di je studirao.

  Ana Lovrin barem ima neke stručne kvalifikacije koje mogu koristiti HDZ-a, a Jerolimov nikakve. Prije nego je ušao u politiku Jerolimov je bio obični ugostitelj u obiteljskom kafiću, a sada odjednom visoko obrazovana osoba.

  Čitao sam interesantne komentare po drugim lokalnim portalima (057 info), ali su odjednom postali nedostupni. Jadni su ti naši mediji koji štite osobe poput Jerolimova i sličnih.

  Rekli su mi da se ovdje može slobodno pisati pa se nadam da neće i ovi komentari nestati. Hvala!

 3. @Mirkec zna
  01.08.2013 u 19:46

  Najveći ljevičar u Općini Preko je bivši ministar vanjskih poslova Jugoslavije, Budimir Lončar. Načelnik Jerolimov također potječe iz ljevičarske fameje i to u prvom koljenu.

  Da je Jerolimov senior ostao mandat više u politici, dogodilo bi se da sin bude šef HDZ-a, a otac SDP-a i to u istoj općini u istom mandatu.

  Zato nemojte govoriti gluposti kako je Općina Preko ljevičarska. Dobro je rekao Mirkec nema tu ideologije već samo interesi.

 4. fenix
  28.10.2013 u 15:10

  Jadne li zemlje i naroda u kojoj osuđenici, optuženici, prevaranti, kupci diploma srednje škole pa onda kupci diplome ekonomije makar samo “3 godine studija”, postaju saborski zastupnici.
  Isti oni nad kojima se vodi krim obrada i postupci, koji su od “bogca” u samo nekoliko godina postali milijunaši, čije matere i braća imaju trajektna pristaništa, građevinske terene od 17 000 000,00 kuna. Oj Hrvatska mati nemoj tugovati, zovi samo zovi……………….

 5. josip
  04.12.2013 u 02:21

  mene zanima ko ureduje ovaj portal , imenom i prezimenom

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezno popuniti označena polja *

*

*