Jupiter Adria pokušava konkurirati Štroku

Investicijska tvrtka specijalizirana za turizam, Jupiter Adria, odmah nakon završetka turističke sezone kreće u veliku rekonstrukciju hotelskog kompleksa u Preku na otoku Ugljanu.
marina_preko_v_102850S1re

Jutarnji list,  10.09.2008

ZAGREB – Investicijska tvrtka specijalizirana za turizam, Jupiter Adria, odmah nakon završetka turističke sezone kreće u veliku rekonstrukciju hotelskog kompleksa u Preku na otoku Ugljanu.

Dozvolu za rušenje objekata dobili su od lokalnih vlasti još proteklog proljeća, a prema planovima, prve bi goste kompleks trebao primiti za dvije godine.

Ugljanski hotel bit će prvi boutique hotel najviše kategorije u Zadarskoj županiji. Redizajn potpisuje britanski arhitektonski ured WATG koji je specijaliziran za projektiranje ekskluzivnih odmarališta. U njihovu opisu projekta ističe se da je u “arhitekturi korišten lokalni izražaj koji u potpunosti reflektira doživljaj Preka i Zadra”.

Nakon restauracije hotel će imati 58 soba, tri dvorane za sastanke, restoran s vanjskom terasom, bazen, vrt za relaksaciju, cocktel i lounge bar te veliku promenadnu terasu uz samu obalu marine Preko. Cijena te investicije premašuje 15 milijuna eura. Novi hotel Preko zapošljavat će oko 50 ljudi koji će, prema najavama investitora, proći poseban program stručnog osposobljavanja kako bi hotel “postigao razinu usluge koja odgovara definiranim standardima tvrtke Jupiter Adria te će odražavati najviše svjetske standarde usluga u hotelijerstvu”. 

Prema svim studijama, zadarsko područje je najbrže rastuće turističko područje na našoj obali i samim time područje velikog potencijala.

Investicijska kuća Jupiter Adria, kojoj uskoro na čelo dolazi donedavna članica HT-ove Uprave Ivana Šoljan, postala je jedan od potencijalno najjačih konkurenata Jadranskim luksuznim hotelima Gorana Štroka.

Piše: Viktor Vresnik

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezno popuniti označena polja *

*

*