Uvjeti korištenja

Prihvaćanje uvjeta korištenja sadržaja 

Korištenjem bilo kojeg dijela web stranice www.zadarskibodul.com automatski prihvaćate sve aktualne uvjete korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati uvjete korištenja te se smatra da su u svakom trenutku upoznati s aktualnim uvjetima, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Sadržaj tribine

Zadarskibodul.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri, a sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. Zadarskibodul.com linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Svi samoinicijativno poslani materijali – fotografije, videozapisi, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) – mogu ali i ne moraju biti objavljeni jednom ili više puta bez vremenskog ograničenja i bez ikakvih obaveza prema pošiljatelju ili autoru. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo.

Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi uredništva, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi  zbog sadržaja. Svaki autor je pojedinačno odgovoran za sadržaj objavljenog materijala.

Ukoliko smatrate da je Zadarskibodul.com povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Način korištenja sadržaja

Nijedan dio tribine Zadarskibodul.com ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje tribine ukoliko ne krše uvjete korištenja. Sve sadržaje koristite na vlastitu odgovornost te se tribina Zadarskibodul.com ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Sadržaj objavljen na www.zadarskibodul.com smije se prenositi samo uz poštivanje sljedećih uvjeta:

 • sadržaj mora biti prenesen u izvornom obliku (identičan naslov, slika i tekst u cijelosti ili djelomično),
 • mora biti naveden izvor prenesenog sadržaja s linkom koji vodi na izvornu web stranicu (www.zadarskibodul.com), odnosno na izvorni sadržaj,
 • drugačiji način korištenja sadržaja je moguć samo uz prethodnu dozvolu uredništva tribine.

Obveze korisnika pri korištenju sadržaja tribine Zadarskibodul.com

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja tribine, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, pornografski, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
 • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje,
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
 • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo podrijetlo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem Usluga,
 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika.

Komentari objavljeni na www.zadarskibodul.com ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Zadarskibodul.com nema obavezu pratiti tribinu u realnom vremenu, ali zadržava pravo da redovitim pregledavanjem komentara i ostalog sadržaja web stranice i/ili u slučaju opravdane prijave bez obavijesti ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s pravilima korištenja.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Zadarskibodul.com obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati trećim osobama. Tribina Zadarskibodul.com može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke Zadarskibodul.com koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao tribinu i njen sadržaj dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Zadarskibodul.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika tribine, osim u slučaju teškog kršenja pravila tribine Zadarskibodul.com ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Promjene Uvjeta korištenja

Zadarskibodul.com zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na web stranici Zadarskibodul.com.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezno popuniti označena polja *

*

*