Načela i ciljevi tribine

Zadarski bodul je informativno politička tribina koja se bavi isključivo pitanjima javnog i općeg dobra. Osnovni ciljevi su informiranje građana i promicanje neposredne demokracije.

Tribina je otvorena za sve pojedince, udruge ili političke opcije koje žele pridonijeti navedenim ciljevima. Na prvom mjestu je poticanje i jačanje informiranosti građana o svim važnim temama i to bez izuzetka. Informacije jesu i moraju biti opće dobro, a ne privilegija pojedinaca što je preduvjet razvoja neposredne demokracije. U tom pogledu pozivaju se svi građani koji posjeduju određene informacije da se uključe u rad tribine.
Pored informiranosti tribina je i mjesto iznošenja stavova, mišljenja ili kritika na određene društvene pojave. Svatko tko želi iznijeti svoje mišljenje na argumentirani način, uvažavajući činjenice, može to uraditi na ovoj tribini. Tribina nije i neće biti mjesto stranačke propagande, već mjesto rasprava o određenim temama.

U zaštiti javnog i općeg dobra posebno je usmjerena pažnja na ekologiju i zaštitu prirodnih dobara, te na društvena pitanja kao što su korupcija i kriminal u javnom sektoru.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezno popuniti označena polja *

*

*