Banka iz Los Angelesa traži jamstvo za Prtljug

Veliki posao prodaje terena za gradnju turističkog naselja na predjelu Mačjak-Šumljak nije još realiziran. Istekao je rok u kojem je “Duboko plavetnilo” trebalo platiti 6,64 milijuna eura za teren od 38,4 hektara
prkljug

Slobodna Dalmacija, 09.08.2012.

Veliki posao prodaje terena za gradnju turističkog naselja na predjelu Mačjak-Šumljak nije još realiziran. Istekao je rok u kojem je “Duboko plavetnilo” trebalo platiti 6,64 milijuna eura za teren od 38,4 hektara, no Općinsko vijeće Preko je pristalo na odgodu do 1. rujna.

- Banka koja je “Duboko plavetnilo” našla za ovaj posao, Rahim banki sa sjedištem u Los Angelesu, a s većinskim turskim kapitalom, tražila je hipoteku nad terenom koji se kupuje. No, budući da je teren još u državnom vlasništvu dok se Hrvatskim šumama ne plati 31 milijun kuna za izdvajanje iz šumskog zemljišta, posao se još nije mogao realizirati. “Duboko plavetnilo” je tražilo odgodu jer pravnici traže rješenje, pa je naše vijeće dalo novi rok za uplatu – do 1. rujna – kaže načelnik općine Preko Ante Jerolimov.

“Duboko plavetnilo” očekuje prvu tranšu kredita kojom bi se platila naknada Hrvatskim šumama, no banka traži jamstvo za tu transakciju pa sad pravni stručnjaci iz revizorske kuće KPMG pokušavaju riješiti ovu situaciju. Banka je, kaže Jerolimov, voljna financirati veliki projekt koji bi značio podizanje turističkog naselja s brojnim apartmanima i hotelima s četiri zvjezdice.

Piše: Edvard Šprljan

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezno popuniti označena polja *

*

*