Kalmeta o Nauti Lamjani: Škver mora opstati, nisam se susreo s Linićem

Linić me ljetos nazvao kada je bio u Zadru i popili smo kavu, ali od tada se nismo sreli i nismo ni mogli razgovarati o škveru, ustvrdio je Kalmeta
kalmeta d1

Slobodna Dalmacija, 09.05.2014.

Odgovarajući na pitanje gradskog vijećnika Ante Rubeše (Akcija mladih) gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta je otkrio i svoj stav o zbivanjima u remontnom brodogradilištu Nauta Lamjana.

Rubeša se dotaknuo nedavno objavljenog intervjua Waltera Wolfa u kojemu je kontroverzni kanadski biznismen upravo Kalmetu optužio za početak propadanja lamjanskog škvera i to, kako je Rubeša shvatio, izmjenama koncesijskog ugovora i omogućavanjem prenamjene zemljišta čime se pogodovalo vlasnicima u njihovoj želji da likvidiraju škver.

- Waltera Wolfa sam sreo samo jednom, kada su me radnici Maraske zamolili da ih zaštitim, pa sam mu se valjda tada zamjerio. Možda vama jest, ali meni osoba poput Waltera Wolfa, protiv koje su u Hrvatskoj i Sloveniji podignute optužnice, nije idol, rekao je Kalmeta konstatirajući da s Nauta Lamjanom nema nikakve veze.

- Osobno mislim da bi djelatnost Nauta Lamjane trebala ostati kakva jest, jer takav škver treba Hrvatskoj s obzirom na sve veći broj turističkih i ribarskih brodova. Ponavljam, škver mora opstati, ali u tom slučaju kod mene nisu “ni škare ni sukno”, a nekakve priče o mojoj odgovornosti su puka podmetanja i laži, jer nikada nisam imao veze s bilo čime oko Nauta Lamjane, kazao je Kalmeta nazivajući insinuacijama priče da se povodom Nauta Lamjane nedavno sastao sa Slavkom Linićem.

- Linić me ljetos nazvao kada je bio u Zadru i popili smo kavu, ali od tada se nismo sreli i nismo ni mogli razgovarati o škveru, ustvrdio je Kalmeta.

Piše: Predrag Opačić

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezno popuniti označena polja *

*

*