Radnici opet doživjeli poraz: umjesto poništenja dijela duga, novo vještačenje za “Nautu Lamjanu”

Jedini pravi naziv za to je pranje novca. No činjenica je da Erste banka nije dokazala da je nekome uplatila taj novac, da je on skinut s računa i da je nekuda išao.
Lamjana s3

Slobodna Dalmacija, 25.04.2014.

Sudsko ročište na kojemu se očekivalo pobijanje stečajnog prava vjerovnicima koji su ugljansko brodogradilište “Nauta Lamjanu” poslali u stečaj, nije donijelo željene vijesti za zaposlenike.

Naime, radnici su očekivali da će sud poštovati mišljenje sudskog vještaka po kojem ne postoji dug “Nauta Lamjane” prema Erste banci, zbog kojeg je škver i otišao u stečaj. Računali su, dakle, da će doći do pada duga, a dočekali su novo vještačenje.

Sindikalni povjerenik “Nauta Lamjane” Mario Košta koji je u međuvremenu dobio otkaz dolaskom novog stečajnog upravitelja Alaina Khana, kazao je za zadarski Radio 057 kako se stvari odugovlače.

- Na raspravi su predstavljeni kontradiktorni dokazi. Prema jednima je Erste banka uplatila 7,5 milijuna kuna “Vrtovima sunca”, a prema drugima Erste Factoringu. Nije predočen obračun Erste banke prema kojem bi se vidjelo da je taj novac uplaćen, a njihov odvjetnik je rekao kako to nije ni potrebno jer je riječ o internoj stvari unutar kuće. Dakle, indirektno je priznao da taj novac nije nikome isplaćen.

- Jedini pravi naziv za to je pranje novca. No činjenica je da Erste banka nije dokazala da je nekome uplatila taj novac, da je on skinut s računa i da je nekuda išao. Na kraju je određeno novo vještačenje da bi se to sve pojasnilo. Za tri dana trebao bi se odrediti novi vještak. Stvar se odugovlači, a nas je strah da ne dođe do brze likvidacije i da se kasnije utvrdi da smo bili u pravu i da nije trebalo doći do stečaja – rekao je sindikalni povjerenik “Nauta Lamjane” Mario Košta.

Piše: Z.R., Foto: Arhiv CROPIX

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezno popuniti označena polja *

*

*