‘Tiha uvala’ najam za teren platila kompenzacijom

Ugovor je zaključen i naše odnose smo riješili, jer smo mi bili nešto dužni njima, oni nama, pa je sve riješeno kompenzacijom - kaže načelnik Ante Jerolimov.
hdz_zadar-121112

Slobodna Dalmacija, 06.12.2008.

Općina Preko nedavno je tvrtki “Tiha uvala” dala u 40-godišnji najam teren veličine 4761 metar četvorni uz obalu u Sutomišćici, na kojem se u roku od dvije godine treba izgraditi hotel s maksimalno 80 kreveta. “Tiha uvala” je pravo gradnje hotela izborila ponudom da će iznos od 4 milijuna i 665 tisuća kuna platiti jednokratno.

– Ugovor je zaključen i naše odnose smo riješili, jer smo mi bili nešto dužni njima, oni nama, pa je sve riješeno kompenzacijom - kaže načelnik Ante Jerolimov.

To znači da Općina Preko nije dobila natječajem utvrđeni iznos na račun, nego je “Tiha uvala” svoje obveze regulirala na drugi način. Prema dostupnim informacijama, izgleda da u ovoj tvrtki postoje izvjesne teškoće i oko dogovora sa “strateškim partnerom”.

Naime, očekivana registracija Cubus luxa za suosnivača “Tihe uvale” još nije provedena. Cubus lux je inače tvrtka čije dionice kotiraju na burzi u Londonu, koja u Hrvatskoj ima tri kockarnice i vlasnica je marine od 200 vezova u Sutomišćici.

Piše: Edvard Šprljan

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezno popuniti označena polja *

*

*