Načelnik Ante Jerolimov optužen za kriminal u Sutomišćici – 2.dio

Na osnovu neistinitog iskaza čelnika Općine Preko hidrograđevni inspektor Nedeljko Sjauš odobrio protuzakoniti nasip i dozvolio sanaciju poravnanjem otpada na pomorskom dobru ?!
Tragom filma na youtube-u / Ilegalni Kamenolom se nalazi svega 5

< prethodni nastavak                                                   < 1. dio     2. dio    3. dio >    4. dio >

Kao što smo već u prethodnom nastavku naveli, načelnik Općine Preko Ante Jerolimov optužen je za protuzakonito nasipanje mora na otoku Ugljanu u mjestu Sutomišćica.    Dana 21.02.2013. trebalo je početi suđenje, ali je odgođeno za drugi termin. Spomenuli smo neke događaje  koji su doveli do optužnice i postavili ključno pitanje:

Tko je, po čijem nalogu i s kojom odlukom skinuo zabranu nasipanja mora u sutomiškom Jazu.

Youtube jutarnji 1U vrijeme nastanka afere ilegalnog kamenoloma u Sutomišćici  2009. godine na internet portalu YouTube pojavila se video snimka koja nedvojbeno pokazuje da se iskopani kamen nasipao i u uvali Sutomišćica. S obzirom na povezanost ilegalnog kamenoloma s nasipanjem mora u Sutomišćici i trajektnoj luci Preko, ovi nasipi postali su predmet istraga državnog odvjetništva i policije. Slijedom toga, po zahtjevu državnog odvjetništva i policije izvršeni su inspekcijski nazori nadležnih ministarstava:

1. Ministarstva mora, prometa i infrastrukture
2. Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

Budući da načelnik Jerolimov očito prikriva navedenu dokumentaciju, kako pred Općinskim vijećem tako i pred javnošću, prisiljeni smo istu ‘izvaditi’ iz Općinskih ladica i prezentirati javnosti.

Inspekcijski nazor hidrograđevnog inspektora Nedeljka Sjauša.

Da ponovimo, krajem 2001. odnosno početkom 2002. godine hidrograđevni inspektor gospodin Nedjeljko Sjauš stavio je zabranu na nasipanje mora u sutomiškom Jazu. Nakon te zabrane, a u vrijeme nasipanja marine, počeo se nasipati i Jaz u razmjerima i veličini koja odgovara današnjem stanju.

Nakon sedam godina 19.11.2009. na istom mjestu, isti hidrograđevni inspektor gospodin Nedjeljko Sjauš dolazi u inspekcijski nazor uz prisutnost načelnika općine Preko Ante Jerolimova i presjednika Općinskog vijeća Gorana Pavina. U inspekcijskom nalazu utvrđuje:

Dokument Sjaus min1U mjestu Sutomišćica, Općina Preko na obalnom pojasu u samom ‘dnu’ uvale izvršeno je poravnanje nasipnog kameno-zemljanog materijala. Prema riječima gospodina Gorana Pavina predsjednika Općinskog vijeća i gospodina Ante Jerolimova načelnika Općine Preko radilo se o materijalu koji se desetljećima deponirao na ovaj plitki i neupotrebljivi dio obale koji je nastao kao naplavina manjeg vodotoka-jaruge. Upravo kako bi se spriječilo daljnje nasipanje, a samim time onečišćenje pomorskog dobra, čelništvo Općine odlučilo je navedeni dio pomorskog dobra sanirati poravnanjem nasutog materijala i izradom završne kamene obloge. Trenutno se na ovom dijelu obalnog pojasa nalazi desetak metara prostornog iskrcanog, od nepoznatog počinitelja, građevinskog otpadnog materijala, te ga je Općina Preko, kao jedinica lokalne samouprave dužna ukloniti.
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Uprava za sigurnost plovidbe, zaštitu mora i unutarnjih voda, LK Zadar. Klasa: UP/I 342-24/09-04/761, Ur.broj. 530-03-04-09-1, Zadar 19.studenog 2009.

Sumnja u zlouporabu ovlasti i položaja

sjaus3Iz priloženog se može zaključiti  da hidrograđevni inspektor LK Zadar, gosp. Nedjeljko Sjauš očito prikriva činjenice jer provodi inspekcijski nazor na način kao da je to prvi put, i to samo i isključivo na osnovu usmenog iskaza čelnika Općine Preko. U ovom slučaju čelnici Općine su i potencijalni osumnjičenici što će pokazati daljnja istraga državnog odvjetništva i policije. Uspoređivanjem tadašnjeg stanja s rješenjem iz 2001/2002. godine inspektor Sjauš je morao zaključiti da je stanje bitno drugačije od onog kada je postavio zabranu, te da nije samo u pitanju poravnanje otpada, već i značajno nasipanje od nekoliko tisuća kvadrata.

Rješenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture je posebno upitno u sljedećem:

 1. Svi zahvati u prostoru moraju biti u skladu sa prostornim planom i imati potrebne dozvole, a posebno na zaštićenom području kao što je pomorsko dobro.
 2. U postupku nadzora treba utvrditi prvobitno stanje i nastale promjene, a u ovom slučaju posebice od 2001/2002. od kada postoji zabrana nasipanja od tog istog Ministarstva i službene osobe.
 3. Sanacija je radnja kojom se uspostavlja stanje prije nastanka štete, odnosno onečišćenja okoliša, što znači uklanjanje otpada i smeća, a ne poravnanje ili nasipanje. ( članak 3. Zakona o zaštiti okoliša ).
 4. Izvanredno upravljanje, odnosno sanacija izvan luka (prema tadašnjem prostornom planu) nije bilo u nadležnosti Općine, već Županije koja i donosi odluku. ( članak 11. Zakona o pomorskom dobru ).

U navedenom rješenju Ministarstva spominje se i jaruga, premda se tu radi o jarku odnosno uređenom potoku izvora vrulje. Regulaciju potoka i ušća vrulje na ovoj lokaciji čini ozidani kanal označen česticom 4396. ko. Sutomišćica. Nezakonito produljenje kanala od 50 metara je posljedica nezakonitog produljenja nasipa i nužnosti ulijevanja potoka u more.

Pitanje ekologije i ugrožavanje prirodnih staništa

biocenoza 9Sanacija pomorskog dobra poravnanjem otpada je krajnje izopačeno ponašanje za koje nema nikakvog opravdanja. Tu prije svega mislimo na hidrograđevnog inspektora, a onda i na čelnike Općine Preko. Važno je naglasiti da navedena lokacija spada u vrlo rijetka i zakonom zaštićena staništa eutrofnog ekosustava, koji zahtjeva prioritetne mjere zaštite. Radi se o ekosustavu sa velikom organskom produkcijom. Ili još jednostavnije radi se o ribljem ‘rodilištu’ i mjestu nastanka ribljeg fonda. Mnogi se pitaju kako opada riblji fond u Jadranu i što je tomu uzrok, a zanemaruju uništavanje ovako vrijednih i rijetkih lokacija. U jednom posebnom članku ćemo govoriti o ovoj temi i prikazati studiju koja obrađuje ekološki vrlo rijetke i vrijedne lokacije na Jadranu, među kojima je i uvala Sutomišćica.

U sljedećem nastavku detaljno o inspekcijskom nazoru Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ….

sljedeći nastavak >

Komentari:

 1. Katedra X
  08.03.2013 u 10:18

  Svaka čast na ovako hrabroj i argumentiranoj prezentaciji problema. Šteta što u današnje vrijeme novine i razni portali trče za senzacijama i podilaze niskim strastima zatupljenih masa. Nažalost mi smo samo dio jednog trenda površnosti koji je prisutan i u svijetu. Vijest je naslov, vijest je senzacija, a sadržaj SMS poruka. Analitičko i istraživačko novinarstvo je na izdisaju, dok velike korporacije i političke elite formiraju svakodnevnu ‘ISTINU’.
  Nastavite ovim putem !

 2. Kapetanija
  08.03.2013 u 10:38

  Uopće me ne čudi ponašanje Sjauša. On je njihov igrač, kalmetina škola. Izgleda da se ovaj put previše zaigrao i naletio na minu. Baš me zanima što će poduzeti njegovo ministarstvo i oće li odgovarati za ovakvo ponašanje.

 3. podlanica
  08.03.2013 u 12:13

  ka će sjauša tužiti. ovo je sramota za državu. ne more un ovo činiti i nikome ništa. smeće brcati po moru i u evropu pojti.

 4. Laž Laž Laž
  08.03.2013 u 15:37

  Ma ća neistinitog reci lažnog iskaza. Znaju oni dobro ća je istina a ća laž. Ako laže koza ne laže rog ća ne vidiš koliko je tu stinjo. Hotel je njima bi u glovi i još je. Ća je njima plan preminiti i grofu dati da ziđe neboderi.

 5. Zeleni
  08.03.2013 u 15:53

  Udružili se da sakriju kazneno djelo. Inspektor, presjednik opčinskog vjeća, načelnik opčine i tko zna tko još. Poravnati otpad u moru je za rubriku bubni i ostani živ. Ovo sliku treba poslati u evropski parlament neka vidu što su balkanci.

 6. Ravnanje mora
  08.03.2013 u 17:29

  A bogami dobro ovi vaši ravnaju. Pa tu je dovedena čitava mehanizacija i radnici i barake. Lipo su to opravdali, nasuli su da nebi više drugi nasipali. Di im je taj kup od desetak metar kojeg je Sjauš naredi da se makne. Deset metara je 3×3 metra. Meni se čini da vas oni držu za maloumne i da se sprdaju na vaš račun. Jadni moj narode našto si spa.

 7. Optužnica za Sjauša
  08.03.2013 u 17:45

  Tko će sada podignuti optužnicu protiv hidrograđevinskog inspektora Sjauša. Tko bi trebao izvršiti inspekciju nad njegovim radom. Baš me zanima što će napraviti ministar Hajdaš-Dončić.

 8. Marin
  08.03.2013 u 20:04

  Mene zanimo ka će bageri u Sutomišćicu i ka će se joz izdusti.
  Grof neće imati mira dok i jedon nasip postoji. Un bi ziđo i na Škojiću da more. Manje nasipo manje brige.

 9. Sprtica
  09.03.2013 u 10:28

  Ma ki će to stinjo pokupit i di će ga brčit, ća ope namo u kamenolom i na grušine.

 10. Re:Sprtica
  09.03.2013 u 11:10

  Sve treba očistiti i vratiti u prvobitno stanje. Ako smo pravna država i ako razumijemo ekologiju onda je jasno što treba napraviti. Moramo se već jednom osloboditi balkanskog mentaliteta i ljudi koji to guraju. Ova situacija uopće nije za raspravu već za hitnu akciju kojom treba ukloniti ovu sramotu.

 11. Nasip za Hotel
  09.03.2013 u 11:49

  Svi znaju da se na ovom nasipu planira hotel i to je načelnik javno prizna. Zato se je i nasipalo more i to je pravi razlog. To što govori da se nasipalo desetlječima može stavit mačku o rep jer to je tek manji dio od onoga što je on nasu. Fotografije govoru za sebe i lipo se vidi ka je to nasuto. U članku je dobro napisano tu se radi o nekoliko tisuća kvadrata.

 12. Stablo i Šuma
  09.03.2013 u 14:14

  Suprug i sin Ingrid Antičević Marinović obračunali se s inspektorima Lučke kapetanije! Samo za usporedbu da vidite kako se ponaša inspektor Sjauš kad nisu u pitanju HDZ-ovci. Pročitaj članak na vox portalu:

  http://www.voxportal.hr/vijest/suprug-i-sin-ingrid-anticevic-marinovic-obracunali-se-s-inspektorima-lucke-kapetanije/6448.html

 13. Kacavida
  09.03.2013 u 14:19

  Sjauš je njihov igroć to svi znomo ali oće li un sa odgovarati za ovo u Sutomišćici. ki će ga goniti.

 14. Glup i Glupji
  10.03.2013 u 11:28

  Ne čudi me ponašanje Sjauša, zapravo pravo je čudo kako je došlo do optužnice protiv jednog visokog člana HDZ-a i to u Zdaru. Ali neka ih sami su krivi kad ga uporno štite. Koliko znam još ga čeka i afera sa kamenolomom koja je puno gora od ove. Ovoliki nasip je pravo čudo jer se Sjauš uglavnom bavi zidićima i mulima od nekoliko metara. Tu piše da je nasip od odpada što ga čini još opasnijim za more i okoliš. Doista moraš biti krajnje glup da smeće poravnavaš u moru i to smatraš prihvatljivim.

 15. Kamenolom
  10.03.2013 u 17:11

  Ako se nasipalo more iz kamenoloma, a načelnik odgovara za nasip onda bi bora i za kamenolom. Što se čeka sa tim kad će za to odgovarati. Tamo je govori da nema veze sa kamenolom a ovde planira zračnu luku kako sad to. Ko mu je sad da pravo da se brine državnom zemljom.

 16. @kamenolom
  10.03.2013 u 17:55

  Mislim da je tamo puno opasnije po zadarske strukture. To je županijska tema, a ne općinska i tamo su malo veći balini u igri. Ko zna ko je sve kesu napuni.

 17. Heres krivac
  10.03.2013 u 18:45

  Što načelnik ima s kamenolom, to je kriv Heres i Mira Barešić.
  Osim toga tamo će se graditi heliodrom i sve je u redu.

 18. je je
  11.03.2013 u 10:15

  Prestanite s lažima, gadi mi se više koliko možete lagati. Barešička je došla na ugljan iuskopala brdo i niko je ni ništa pita. Ta priča je previše i za malu dicu ali neka vi dručije i neznate nego lagati.

 19. Branimir
  11.03.2013 u 12:47

  Gledam sliku i pitam se kako je moguće da neko ovako nešto napravi. Što su mislili ljudi iz općine kada su ovo radili, što im je prolazilo kroz glavu i jesu li uopće svijesni svojih postupaka?

 20. Druga dimenzija
  11.03.2013 u 19:32

  Onaj ko ne živi ovde ne može zamisliti ovakove stvari. Mi koji živimo ovde znamo da može bit i puno gore. Narod se drži za stoku i niko ga ništa ne pito. Znam da je čudno ali je tako.

 21. NeTrpimir
  11.03.2013 u 23:15

  Zašto trpite takvo ponašanje i zašto se ne suprostavite. Mislim da imate problem kolektivne psihoze koji će vas pretvoriti u zombije. Ako mislite da se može pobjeći od ovih problema onda se grdo varate. Bez potpore određenog broja ljudi iz vaših redova takvo zlo ne može uspjeti. Na vama je da tim ljudima date do znanja da su nepoželjni sve dok surađuju sa tim zlobnicima. Nemojte žaliti jer oni iskorištavaju vaše prijateljstvo za tuđe interese, a to je licemjerno i podlo.

 22. Zadarski Bodul
  12.03.2013 u 07:09

  U vrši nemo ribe, ijadu metri mriž nemo za isfrigati, puste samice, na ferolu mušunića ni ni za lik. Di je riba? Govoru da je Šabaka sve polovi, ma čini se meni da je Šabaka u općini u Preku. Zatrpali su ribju mlođ a zašto? Kolika je cina toga par zaposlenih u marini ki ploću primaju u buštu. I unda su prosuli priču da mi protiv sela govorimo da bi skupili koji pišljivi poen kod lupeža.Ove stvori ne more roditi čovik ki ne voli svoje misto,zapitojte se vi koji lupežu dojete vitar u škinu volite li vi svoje misto.Jo mislin da ne.

 23. anguje
  12.03.2013 u 09:48

  je ki vidi anguje u vali o ka je marina došla i o ka se joz nasu.

 24. Amerikonac
  12.03.2013 u 11:23

  Ajme ‘judi..Ne znon di mi je glova…Ča se vo dogođa? Ubacilo me u mašinu, ne moren izojti!
  Opet žurim, aj will get lejt to vork..vajf iz koling agen… evo aj em kaming..rrr
  O, svitu da mi se odmoriti, pa boriti!

 25. Obodin
  12.03.2013 u 12:21

  Po Cesariću se zno da nemo anguj u vali.

 26. Sargaško more
  12.03.2013 u 13:23

  Sargaško more, dvi anguje planiraju put u Sutomišćicu.
  - blup, blup.., jesi uzela novi GPS za u Sutomišćicu.
  - blup.., ća će mi to, imon jo sve u glovi.
  - pazi da ti glova ne pukne, namo je sve iznopok o ka se marina uziđala. Kono o vruje sve duži, a smećo sve više.
  - znon, ponila sam masku, blup, blup…

 27. Jaca iz doca
  12.03.2013 u 15:27

  Ovi naši u selu su govorili da Šabaki triba umore pobocati špaheri,opiloni bori,trni…
  A ki bi to od njih napravi kad se boju svoje sjene.
  Zar ni licemjerno to reći za Šabaku ,a vamo na drugu stronu su se načelniku uvukli … Što se tu može isčitati nego interes ki se nikad neće iskorjeniti iz našeg mista.
  Reći ću jo Šabaki da svaki don na fošu donese muhto kašetu ribe pa da ga neće niko raspoštivati.

 28. HDZ
  13.03.2013 u 21:15

  U neka davna vrimena u jozu se htilo groditi igralište, ali ništa od toga, kontra je bila Kozulićka, kontra je bi Sjauš, kontra je bi Bobonja, kontra je bi Patras jer muore se nesmi nasipati, joz se nesmi zatrpati. Sad bi se tribo groditi Hotel, novi igroči su u igri, pojovili se grofi, “naši čovici” ili ti nezamjenjivi VODJE, ni kontra nasipa ni Kozulićka, ni Sjauš ni Bobonja ni Patras. Lova je u pitanju, VELIKA. Mrvice za sirotinju uvik padnu sa stola oli? “TO-NI NAŠ ČOVIK” po direktivi Grofa minjo prostorne i detaljne planove onako kako in tribo a raja to voli i nagradjuje na izborima. Narode moj izadji na izbore i glasuj za “NAŠEGA ČOVIKA TO-NI-JA” I BIT ĆE TI I DALJE KAKO JE VOLJA NJEGOVA A NE TVOJA. A M E N.

 29. Srećko Rušev
  13.03.2013 u 21:25

  lipa Valo Sutomiška,Otoka si dika bila, dok te muka ni zdesila. Patras tebe njemcu nudi, Lucin te kamenom puni, Bobonja te uze zase, grof u tebi vidi spase, načelnik te dokrajčio svo je smeće u te slio. u božju se pravdu nadan jer te gledat moran vazdan, nima ribe ni ferala, nima mriže ni parangala, samo grofi neki teču da svu sad te zametu.

 30. Re: HDZ
  13.03.2013 u 23:00

  Nis zno da su Patras i Bobonja bili protiv nasipanja Joza. Unda će siguro podržat micanje nasipa. Ope ćemo pobukiva u Jozu ka i prin. A Sjauša un je sve reko ka je zaboravi na zabranu ća je som stavi. Jadna država sa takovin ispekorima. Ki zno koliko su mu plotili.

 31. Gomila
  14.03.2013 u 11:01

  Sićon se da je Patras govori kako se Joz mora učiniti na slovo U i da je to najboje. Mislin da se unda puno boje vodilo misto i to zoto ća se upravjalo iz Sutomišćice, a ne ka i danas iz Preka. Grišilo se i unda, ali to su bile naše greške i naše odluke, a danas je sve tuđe.

 32. @gomila
  14.03.2013 u 19:26

  Ća moreš ka je načelnik reko da je mjesni odbor niko i ništa i da mora služiti njemu i da će biti kako on kaže. Zašto uopće trošu šolde za izbore, neka uvedu gubernatora grofa.

 33. Alaj-čauš
  16.03.2013 u 10:20

  Kada će podignut optužnicu protiv Sjauša, on je još više kriv jer je zloupotrebi svoj položaj. Ne može on proć lišo nakon ovoga. Ma ni to mulić ili zidić da ni vidi o čemu se radi. Zbog takovih inspektora se i događa ovo nasipanje mora.

 34. Nikad
  16.03.2013 u 18:18

  Nikad neće podignuti optužnicu protiv Sjauša. On je radio po uputama politike i oni ga čuvaju.

 35. @nikad
  16.03.2013 u 19:46

  Pomalo se božja kola voze. Da znaš kakva je ekipa u ovom pobiga bi na misec.

 36. Drži skale
  16.03.2013 u 20:28

  Ko pomaže kriminalu je također kriminalac. To je također kazneno djelo, a pogotovo od službene osobe kao što je inspektor Sjauš. Naravno da sve ima svoju cijenu pa tako i šjauš, ali na kraju se broje novci.

 37. Kineska poslovica
  16.03.2013 u 22:33

  Stanje potkupljivih ljudi u mistu:
  U glavi pijana čovjeka vrti se nakon dvije ili tri čaše; u glavi tašta čovjeka vrti se nakon prve laske.
  Vrana obojena u bijelo brzo će se pokazati crnom.

 38. Re:Kinez
  17.03.2013 u 10:06

  Ima nešto i gore od potkupljivosti, a to je spremnost na zlo.
  Što je čovijek spreman napraviti za ono malo koristi proizašle iz korupcije. Kako je niska cijena ljudskog zla.

 39. Pinokio iz Shanghai
  17.03.2013 u 10:16

  Tisuću laži ne vrijedi kao jedna istina
  (stara kineska poslovica).

 40. ZA SUTOMIŠĆICU
  17.03.2013 u 11:15

  Užali smo se naljutiti na storih, zvoli smo ih vjeće mudrih uvik bi nam nešto prigovorali pa bi im ispisali cilu fošu sa mogranjima. Ova grupa što sada misli da su oni Sutomišćica je vjeće prodanih za sitan interes. Laka vam zemlja bila vjeće mudrih, ovo što se sada u mistu dogođo vi sigurno nebi dozvolil.

 41. Herbicid
  17.03.2013 u 16:25

  Korov triba u korjenu satrati.To je jedini način za bolje sutra jer korov se uvik vraća.

 42. Kolan
  18.03.2013 u 13:03

  Baš vam je lipa slika ovaj jaz u Sutomišćici. Kod vas se uvik nešto loše događa, kakvi ste vi to ljudi. Prije par god su vam iskopali brdo a sad nasipaju more. Do kad će to tako?

 43. Barake ne Lažu
  19.03.2013 u 18:57

  A vidi Heresovih baraka na nasipu. Lipo su uredili gradilište samo ća ih je tribalo pitati di su in projekti i dozvole. Ma nije moguće da nikoga iz Općine nije interesiralo ća činu i za koga?

 44. Ministarstvo
  20.03.2013 u 13:40

  Kako će Sjauš objasniti svoju odluku i što čeka ministar. Ministarstvo je dužno provesti unutarnji nadzor i vidjeti kako je moguće da njezin službenik daje dozvolu za kriminalni nasip. Što čekaš ministre Dončiću?

 45. re: Ministarstvo
  20.03.2013 u 15:33

  A ko će ministra obavjestit, lokalna vlast ili lučka kapetanija Zadar? Zadar je rupa u pravnom sustavu Hrvatske, ovde vridu neki drugi zakoni i pravila.

 46. Antonio
  20.03.2013 u 19:25

  Pozovite Jerolimova, on je prvi u zaštiti otoka. Aktivirao se u otočkom saboru i to kao jedan od HDZ-ovih perjanica.

 47. Toni
  20.03.2013 u 22:28

  Pustite me na miru, ca van ni dosta.

 48. jimbyjox
  27.03.2013 u 23:11

  A ća ćeš sa.. Ka Vas vodu moli judi ća nemoju lipotu u oku, i ovaj u Preku i ovaj u Stumišćici; sluge za mrvice. A tako je to lipo i pitomo misto bilo.. Koliko je kilometar mocir nestalo u Zovršju? Po Križine više ni.. Na Špiliću kalafonja. Joz će ovakovi osta još 20 godin dok se pravno riješi. A ća? Jeste stvarno mislili da će se fizički ukloniti po nosipa? Ma nemo veze.. Biće ko koli fešta ovo leto

 49. Mentalist
  27.03.2013 u 23:19

  Teško je prominit mentalitet.
  S vrimenom neka loša ponašanja postaju ‘normalna’ i oni tamo ne vidu da imaju problem. Da se vrneš iljadu godin u nazod sve bi bilo ka i danas.
  Jedina razlika ća bi u Preko hodi na magarcu.

 50. re: Mentalist
  28.03.2013 u 00:28

  I na Pojani bi sto u konobu a ne krčmu. Zamisli koliki je to kulturni napredak bi ka su došle krčme umisto konob. Doli krčma gori konoba, doli pljeskavice gori slane srdele, dajte mi čašu crnega vina. Živijo nazadak!

 51. cenmar
  28.03.2013 u 09:36

  Ima li ca ribe u Jazu od kada se pojavio nasip?

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezno popuniti označena polja *

*

*