Kamenolom - Sutomišćica

Montmontaza_puni_Heres2

Heres oštetio državni proračun za više od milijun kuna

Policija Miru Barešić sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe poduzeća Heres d.o.o. bez rudarske koncesije protupravno eksploatirala 46.200 metara kubičnih tehničko-građevnog kamena u kamenolomu na brdu Križine pokraj Sutomišćice. . . .
kamenolom_heres_257618S1x

YOUTUBE Snimka dovela do prijave Heresa

Zadarska policija dovršila je kriminalističku istragu o slučaju ilegalnog vađenja kamena pokraj Sutomišćice i osumnjičila 39-godišnju direktoricu Heresa Miru Barešić da je počinila kazneno djelo protupravne eksploatacije kamena. . . .
Tragom filma na youtube-u / Ilegalni kamenolom u mjestu Sutomisc

Bez rudarske koncesije eksploatirala kamenolom na Ugljanu

Zbog sumnje da je dulje od tri godine nezakonito eksploatirala kamenolom Sutomišćica na otoku Ugljanu zadarska policija kazneno je prijavila 39-godišnju direktoricu jedne tvrtke . . .
kamenolom_heres_257618S1x

Mira Barešić iz Heresa lagala da nije krala u kamenolomu

Direktorica Heresa Mira Barešić (39) zaradila je kaznenu prijavu jer je osumnjičena da je ilegalno vadila kamen kod Sutomišćice. Istraga je trajala godinu dana. . . .
sutomiscica 18.04.2009. ilegalni kamenolomi desna kava

Nelegalni kamenolom “zatrpale” druge teme

Odmah na početku sastanka koji je trajao oko sat i pol vremena istaknuo sam da neću i da nemam ovlasti komentirati kamenolom dok je u tijeku procesuiranje tog predmeta te da institucije rade svoj posao, kazao je Jerolimov. . . .
sutomiscica 18.04.2009. ilegalni kamenolomi desna kava

Kamenolom devastirao središte otoka!

Naplatiti štetu koncesijom bila bi potpuno kriva kvalifikacija kojom bi se zapravo legalizirao kriminal. Ovdje se prije svega radi o gruboj devastaciji okoliša te štetu treba naplatiti povratom u prvobitno stanje. . . .
sutomiscica 18.04.2009. ilegalni kamenolomi desna kava

Il Piccolo: “Piratstvo okoliša” u Sutomišćici

Zahvaljujući modernoj tehnologiji otkriven je ovaj slučaj "piratstva okoliša" koji se vjerojatno ne bi ni saznao s obzirom da je kamenolom doslovno "pokopan" u gustoj šumi, a nadležni inspektorat radije šuti. . . .